• 28.11.2020

Alkoholijuoma gluteenittomalla ruokavaliolla

Gluteenijuomista valmistetaan tosiasiassa monia erityyppisiä alkoholia, mukaan lukien suurin osa oluista ja monen tyyppiset alkoholijuomat. Jos noudatat gluteenitonta ruokavaliota, muista juoda vain gluteenittomia alkoholijuomia? Tämä on vaikeampaa kuin miltä se todennäköisesti kuulostaa, mutta älä epätoivoisesti sinulla on oikeasti runsaasti valintoja.

Suunnitelma alkoholille, jota voit juoda

  • Vältä olutta, ellei siinä ole erityistä merkintää "gluteeniton"?
  • Viini ja brandy ovat melkein aina gluteenittomia, mutta tarkista hedelmämausteisten viinien ja viinien cocktaileiden ainesosat, koska ne saattavat sisältää gluteenia. Jos olet epävarma, kiinni tavallisella viinillä?
  • Jotkut ihmiset, jotka eivät pysty kuluttamaan gluteenia, reagoivat lipeäyn, joka on valmistettu gluteenijuorista, mukaan lukien vodka, viski, bourbon ja gin. Etsi viina, joka on tislattu jostakin muusta kuin vehnästä, ohrasta tai ruisista.
  • Useimmat tavallinen rommi ja tequilat ovat gluteenittomia. Ylähyllyt ovat todennäköisemmin turvallisia kuin halvempia vaihtoehtoja.
  • Kova siideri on yleensä (mutta ei aina) gluteeniton. Valitse gluteenittomilla siidereillä turvallisuus.
  • Sekoitetut juomat ovat erityisen ongelmallisia, koska ne sisältävät usein gluteenia sisältäviä aineosia. Jos olet epävarma, pidä kiinni sekoittimista, joiden tiedät olevan gluteenittomia, kuten gluteeniton sooda tai hedelmämehu.

Olut, viini, siideri ja sake

Sellaisena, jolla on keliakia tai muu kuin keliakian gluteenirento (tai joku, joka noudattaa gluteenitonta ruokavaliota muista terveydellisistä syistä), sinun on vältettävä gluteenia kaikissa muodoissa. Usein tämä kysymys tulee esiin ensimmäisen kerran, kun joku tarjoaa sinulle olutta. Et ehkä tiedä, että suurin osa oluesta on valmistettu gluteenipitoisimmasta ohrasta, mutta joskus vehnästä ja ruisista. Siksi kaikki perinteinen olut on rajoittamaton.

Valmistajat ovat viime vuosina alkaneet tuottaa monenlaista gluteenitonta olutta? Nämä oluet on valmistettu gluteenittomista jyvistä, kuten durrasta, hirssistä ja riisistä. Ravintoloista ja baareista on usein mahdollista löytää Redbridge, gluteeniton olut, jonka on valmistanut huipputoimisto-oluen valmistaja Anheuser-Busch (etenkin niissä, joissa on myös gluteeniton menu). Muita suosittuja gluteenittomia oluita ovat Bard's, New Grist, New Planet ja Vihreät.

Niin kutsuttuja "gluteenista poistettuja" oluita markkinoidaan myös niille, jotka eivät sisällä gluteenia ja sisältävät tuotemerkkejä, kuten Omission ja Estrella Damm Daura. Gluteenittomasta ruokavaliosta terveyskysymyksistä seuraavien ihmisten tulisi kuitenkin olla varovaisia ​​näiden "gluteenista poistettujen" oluiden suhteen. Ne on valmistettu ohrasta, jota on erityisesti käsitelty hajoavalla entsyymillä, mutta joka ei itse asiassa poista gluteeniproteiinia. Asiantuntijat ovat kysyneet, onko gluteenitesti näiden oluiden kohdalla oikein ja monet ihmiset ilmoittavat niistä huonoista reaktioista?

Oluen lisäksi tavallinen viini on turvallinen gluteenittomalla ruokavaliolla. Mutta jos juomista harkitseva viini sisältää lisättyjä aromeja, kuten hedelmämakuja ja mausteita, joita joskus lisätään makeisiin jälkiruokaviiniin, sinun tulee olla varovainen ja tarkistaa ainesosat kaksinkertaisesti. Lisäksi viininjäähdyttimet sisältävät usein ohramallasta, eivätkä ne varmasti ole gluteenitonta.

Kovat siiderit, kuten ACE-siideri, Crispin-siideri ja Woodchuck-siideri, eivät sisällä gluteenia. Kuitenkin muut olutvaihtoehdot, mukaan lukien mallasjuomat, kova limonadi ja energiajuomat, sisältävät ohramallasta eivätkä ole gluteenittomia.

Sakki voi olla ongelmallista. Vaikka se on valmistettu riisistä (gluteeniton vilja), se voi sisältää jäämiä ohraa. Lisäksi jotkut valmistajat lisäävät pienen määrän gluteenijuorista tislattua alkoholia sake-resepteihinsä. Jos haluat kokeilla takia, mene hitaasti ja etsi sellainen, joka on merkittyjunmai taijunmai Shu, mikä tarkoittaa, että se on valmistettu puhtaasta riisistä?

Rommi ja Tequila

Yleisesti ottaen voit kuluttaa rommia turvallisesti, jos noudatat gluteenitonta ruokavaliota. Melkein kaikissa tapauksissa rommi on gluteeniton. Muutamiin poikkeuksiin tästä säännöstä sisältyvät maustetut ja maustetut rommit. Jos nautit maustetuista rommista, sinun on otettava yhteyttä valmistajaan selvittääksesi, onko tietty tuote gluteeniton.

Vaikka puhdas rommi on gluteeniton, varo esiin valmistetuista seoksista, jotka on tarkoitettu käytettäviksi rommin kanssa, kuten pina coladaille tarkoitettuja. Jotkut näistä sisältävät gluteeniainesosia aromina. Ota jälleen kerran yhteyttä valmistajaan, jos olet epävarma, tai tee omat pina-koladat tyhjästä kookoskerman ja ananasten avulla.

Tequila, joka on valmistettu perinteisellä tavalla, kokonaan sinisestä agave-kasvista, on luonnostaan ​​gluteeniton. Joitakin halvempia tuotemerkkejä pidetään kuitenkin "mixto" -tuotteina tai kokonaan sinisestä agave-kasvista. On pieni mahdollisuus, että ne voivat sisältää gluteenia. Sinun on otettava yhteyttä valmistajaan kysyäksesi. "Mixto" -tequila saa vähintään 51 prosenttia sokeristaan ​​sinisestä agave-kasvista, mutta voiko muut 49 prosenttia saada muista fruktoosi- ja glukoosilähteistä? Aina kun mukana on muita lähteitä, gluteeni voi joskus päästä kuvaan.

Nyt, ollakseni rehellinen, on hyvin epätodennäköistä, että tequilan valmistaja käyttäisi gluteeniainesosaa. Mutta jos haluat noudattaa runsaasti varovaisuutta, kiinni perinteisellä, 100-prosenttisesti sinisellä agave-tequilalla. Kyllä, se on kalliimpaa, mutta on parempi olla turvassa kuin pahoillani, kun kyse on terveydestäsi. Jos tequila-pullossa ei ole ilmoitusta "100 prosenttia agavea", se on sekoitus. Mixto-tequilasta ei tule merkintää "mixto", he sanovat vain "tequila". Hyllyillä on paljon enemmän mixto-tequilabrändejä kuin sataprosenttisesti sinisiä agave-tuotemerkkejä, joten sinun pitäisi aloittaa haku etsimällä ylimmän hyllyn tequilas .

Vilja-alkoholi

Paljon erityyppisiä kovia väkeviä alkoholijuomia, kuten vodka, bourbon, gin ja viski, valmistetaan tislaamalla gluteenin jyviä. Vaikka monet viranomaiset väittävät, että alkoholijuomien tislaus poistaa kaikki gluteiiniproteiinimolekyylit, jotka ovat vastuussa huonoista gluteenireaktioista, sinun pitäisi olla tietoinen siitä, että jotkut ihmiset sairastuvat tislatusta gluteenipohjaisesta alkoholipohjaisesta alkoholista? Siksi sinun pitäisi edetä varovaisesti, kunnes tiedät oletko reagoivien joukossa vai et.

Tässä on mitä asiantuntijoilla on sanottavaa gluteenijuomista tislatun alkoholin juomisesta, jos sinulla on keliakia tai gluteeniherkkyys:

  • Celiac Sprue Association suosittelee vain perunapohjaista vodkaa, rommia ja tequilaa (kaikki valmistettu gluteenittomista viljalähteistä) sekä säilöntä- ja väriaineettomia viinejä ja brandyjä ja gluteenitonta olutta?

Tislattu alkoholi

Itse asiassa yhdessäkään tutkimuksessa ei ole tosiasiallisesti tutkittu, voivatko keliaakiat ja gluteenia herkät ihmiset nauttia turvallisesti gluteenijuomista tislattuista alkoholijuomista ilman vaurioita. Muutamat ihmiset, joilla on herkkyyttä gluteenille, ovat ilmoittaneet ongelmista ginin, viskin ja gluteenipohjaisten vodkojen kanssa, kun taas toiset eivät?

Teoriassa tislauksen (jos se tehdään oikein) pitäisi poistaa kaikki gluteeni. Mutta kaikki alkoholijuomien valmistajat eivät tislaa tarpeeksi kertaa puhdistaakseen juomansa kokonaan. Lisäksi jotkut lisäävät hiukan viljamassasta (joka sisältää gluteenia) tislauksen jälkeen värin ja maun parantamiseksi. Ja tuotantolaitoksessa on aina mahdollisuus ristiinsaastumiseen gluteenirakeista.

On spekuloitu, että pienet gluteeniproteiinifragmentit selviävät tislauksesta jopa, kun se tehdään oikein, ja että gluteenille erityisen herkkien henkilöiden immuunijärjestelmät voivat havaita nämä fragmentit ja reagoida. On myös mahdollista, että jyvässä on jotain muuta gluteeniproteiinin ulkopuolella, joka selviää tislauksesta ja aiheuttaa reaktion herkille ihmisille.

Gluteenipohjaisten alkoholituotteiden turvallisuutta koskevista asiantuntijalausunnoista huolimatta monet ihmiset ovat ilmoittaneet saavansa vakavia gluteenioireita juoman jälkeen. Siksi, jos sinulla on äskettäin diagnosoitu diagnoosi, sinun tulee toimia varovaisesti määrittääksesi, pystytkö sietämään gluteenijuomista tislattuja alkoholijuomia.Älä juo aluksi kovin paljon ja tarkkaile tarkoin oireita.

Yksi oire, jota usein ilmoitetaan, on erittäin nopea päihtyminen ja sitten krapula, joka vaikuttaa villisti suhteettomana käytetyn alkoholimäärän suhteen. Toisin sanoen, jos juominen juopuu yhdestä gluteenipohjaisesta juomasta ja seuraavana päivänä on pahin krapula, jonka muistat, et ehkä pysty siedä gluteenipohjaista alkoholia.

Vaihtoehtoja gluteenipohjaiselle alkoholille

Jälleen gluteenipitoisia jyviä käytetään useimmiten vodkan, viskin, bourbonin, rukiin ja ginin valmistukseen. Joten sinun on vältettävä juomia, jotka on valmistettu kaikista näistä lipeistä, paitsi jos tiedät, että kyseistä viinaa ei tehty vehnästä, ohrasta tai ruisista. Onneksi valmistajat ovat viime vuosina tehostaneet tarjontaansa laajan valikoiman alkoholia, mukaan lukien vodka, viski ja gintti, jota ei ole valmistettu gluteenijyvistä:

  • Gluteeniton vodkavaihtoehto, joka on valmistettu perunoista, rypäleistä, sokeriruo'osta ja maissista. Suosittuja tuotemerkkejä ovat Chopin, Tito ja Luksusowa.
  • Giini on useimmiten valmistettu ainesosien yhdistelmästä, mukaan lukien gluteenirakeet. Gluteenittomia vaihtoehtoja on vaikea löytää. Kokeile etsiä Cold River Gin-, Monopolowa Dry Gin- tai Schramm Organic Gin -tuotteita, jotka kaikki on valmistettu yksinomaan perunoista.
  • Lähes kaikki viskit on valmistettu ohrasta, mutta on olemassa yksi merkki, joka on valmistettu durrasta gluteenittomassa laitoksessaQueen Jennie Whisky Old Sugar Distilleryltä Madisonissa, Wis.
  • Bourbon on yhtä ongelmallista niille, jotka reagoivat gluteenin jyvistä tislattuun alkoholiin. Kokeile Hudson Baby Bourbonia, joka on valmistettu 100-prosenttisesti maissista.

Sekoitetut juomat ja liköörit

Valitettavasti monen tyyppiset liköörit sisältävät gluteenipohjaista alkoholia, mikä tarkoittaa, että monet sekoitetut juomat ovat raja-arvoisia, ellei löydy gluteenittomia vaihtoehtoja. Itse asiassa suosituimmat nautintoaineet ja liköörit, kuten Godiva Chocolate Likööri, valmistetaan gluteeniainesosista ja tislatusta viljaalkoholista, joka on valmistettu vehnästä tai ohrasta. Kahvimakuinen likööri Kahlua sisältää esimerkiksi viljapohjaisen alkoholin, ja Baileys Original Irish Cream on valmistettu ohran ja maissin tislatusta irlantilaisesta viskistä.

B & B-likööri valmistetaan brandyn ja benediktiinin yhdistelmästä, joka on ohrapohjaista viskiä sekoittamalla yrttejä ja mausteita. Drambuie on valmistettu gluteenipohjaisesta skotlantilaisesta viskistä ja hunajasta. Jopa hedelmämakaiset liköörit ja muut tuotteet sisältävät usein "neutraalia" alkoholia, joka on tislattu gluteenin jyvistä (yleensä vehnästä).

Cointreau, appelsiinilikeri, on poikkeus tästä säännöstä. Se on valmistettu tislaamalla appelsiininkuoria? Grand Marnier, toinen appelsiinimakuinen likööri, joka on valmistettu brändistä ja konjakista, on myös gluteeniton liköörivaihtoehto. Vodkapohjaiset cocktailit voivat myös olla turvallinen veto, koska useimmissa baareissa on ainakin yksi perunapohjainen vodka. Varmista vain, että kaikki sekoittimet ovat myös gluteenittomia.

erityisruokavaliot, gluteeniton, gluteeniton juomat